The New York Times рекомендує нову книжку Жадана

The New York Times рекомендує нову книжку Жадана

The New York Times розпочало список нових видань з книжки Сергія Жадана «HOW FIRE DESCENDS: New and Selected Poems» («Як сходить вогонь: нові та вибрані вірші»). Книжка вийшла англійською мовою у перекладі Вірляни Ткач та Ванди Філіпс у Yale University Press.

«У цих віршах, зібраних з 2016 по 2022 рік, український поет згадує тяжке становище своїх земляків перед лицем російського імперіалізму та оплакує їхню смерть, “обмежену мовчанням, яке приходить з нею”», — ідеться в описі видання.

 

 

На Amazon книжка ввійшла у розділ нових випусків Russian & Soviet Poetry. До списку також увійшли дві книжки про росіян:

 

  • THE DISSIDENT: Alexey Navalny: Profile of a Political Prisoner («Дисидент: Алєксєй Навальний: Профіль політичного в’язня»), Девід Гершенгорн;

 

  • THE WIZARD OF THE KREMLIN («Чарівник кремля»), Джуліано Да Емполі, переклад Вілларда Вуда.

 

Першу книжку написав редактор The Washington Post із росії та Східної Європи. Як ідеться в анотації, вона описує біографію «адвоката, активіста та заклятого ворога Путіна», висвітлює його «вибухові антикорупційні розслідування» і замах на вбивство у 2020 році.

 

Друге видання розповідає історію Вадима Баранова, вигаданого радника путіна, який «досяг значних висот як політичний лідер кремля». Також в описі йдеться, що цей роман «досліджує руйнівну природу влади».

 

Як повідомлялося, Сергій Жадан став лавреатом літературної премії Швеції імені Курта Тухольського 2023.

 

 

Джерело: The New York Times


Чільне фото: Дмитро Ларін

Оригінал статті на Suspilne: The New York Times рекомендує нову книжку Жадана

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

В Україні заснували нове ветеранське видавництво «Майстерня історій “Мрієлов”»

У Львові створили видавництво «Майстерня історій “Мрієлов”», засновниками якого стали Андрій та Наталія Каспшишаки. Про це Читомо повідомили у видавництві.
«Писати історії ми мріяли зма

Суд у рф відмовив політв’язню Марлену Асанову в переведенні із Мордовії

Російський суд відмовив кримському політв’язню Марлену Асанову в переведенні з колонії в Мордовії ближче до дому. Про це повідомляє медіа «Ґрати».
Протягом півтора року кримський політв

Інститут модернізації освіти припинить закуповувати підручники

Інститут модернізації змісту освіти (ІМЗО), підпорядкований Міністерству освіти і науки України, більше не буде затверджувати та закуповувати шкільні підручники. Про це повідомив народн

Ґрунтовна чи безпідставна критика? Про що книжка Гульнари Абдулаєвої

Гульнара Абдулаєва. Історія Криму. Коротка оповідь великого шляху. — Київ: Віхола, 2024. — 224 с.
 
Історія Криму — важлива та невіддільна частина історії України. Однак, яку саме істор

Премія для подкастерів «Слушно» оголосила номінантів

183 подкасти стали номінантами професійної авдіопремії «Слушно-2024». Про це повідомили на сайті премії.
До коротких списків увійшли подкасти, що набрали найбільше голосів від редакції

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"