Global Teacher Prize отримала вчителька укрмови й літератури, що руйнує стереотипи про сільську школу

Global Teacher Prize отримала вчителька укрмови й літератури, що руйнує стереотипи про сільську школу

У Міжнародний день учителя оголосили переможців щорічної премії для педагогів Global Teacher Prize Ukraine 2024. Про це повідомила ГС «Освіторія», організаторка премії.

Головною переможницею премії стала Леся Павлюк, вчителька початкових класів, яка працює в Ліцеї № 7 Івано-Франківської міської ради. За неї також проголосували 13 тисяч українців на національній платформі Дія.Освіта.

 

 

За словами організаторів, Леся Павлюк — одна з перших у своїй школі взялася працювати з інклюзивним класом, а також прагне зробити навчальний процес у початкових класах ефективним і цікавим для кожної дитини.

 

Вчителька розробляє методичні посібники, курси й навчає інших педагогів. Поза уроками заохочує учнів до творчих і благодійних заходів, зокрема, на підтримку ЗСУ.

 

Леся Павлюк виграла головний приз — 1 000 000 гривень для власного освітнього проєкту та можливість вирушити в подорож на світову премію Global Teacher Prize.

 

«Зараз, як ніколи, ми розуміємо, наскільки важлива наша робота. Зараз, як ніколи, ми відчуваємо підтримку суспільства, влади, батьків. Ми все це робимо заради дітей. Ми, вчителі, робимо те, що буде в майбутньому. Я щиро вірю в те, що наші учні та учениці в майбутньому зроблять нашу країну Україну такою, про яку мріємо ми, про яку мріють вони. Зараз втілилася в життя моя мрія. Я — надзвичайно щаслива!» — поділилася переможниця.

 

У номінації «Дошкілля» перемогла вихователька Оксана Масовець з міста Кам’янець-Подільський, яка працює в закладі дошкільної освіти № 20 «Дзвіночок».

 

 

Оксана має 13-річний досвід у професії й наразі працює вихователькою в групі за Програмою всебічного розвитку дитини «Крок за кроком», філософія якої — орієнтування на дитину, можливість зробити вибір, навчання через гру і власний досвід. Щоб підтримати дітей і батьків, які внаслідок війни були змушені залишити свої домівки та втратили звичне коло спілкування, вона мріє створити дитячий простір «МріїДії». Переможниця отримала пів мільйона гривень від ЮНІСЕФ на впровадження цього проєкту.

 

У номінації «Вибір серцем» відзначили вчителя історії з Дніпра Євгена Кравченка

 

 

Номінація, яку створила ведуча 1+1 Марафон Наталія Мосейчук, розповідає про вчителів, які попри все навчають дітей у медичних закладах.

 

Раніше Євген Кравченко викладав історію в загальноосвітніх школах та в приватному ліцеї. Наразі він викладає в освітніх осередках «Школи Супергероїв», що діють на базі двох лікарень Дніпра. До кожного з учнів шукає підхід, прагнучи бути підтримкою, а не лише вчителем.

 

У додатковій номінації 2024 року «Учитель хімії» премія разом із фармацевтичною компанією Biopharma відзначила Ларису Романишин, вчительку хімії, фізики та біології зі Львівщини.

 

 

Спеціальну відзнаку в категорії «Інклюзивність» від компанії Uklon отримав учитель історії та географії з Харківщини Владислав Акименко, який отримав грошову нагороду в розмірі 250 000 гривень на розвиток інклюзивного класу.

 

 

Спеціальну відзнаку для STEM-учителів від KSE Foundation отримали:

 

  • Катерина Корзун, вчителька української мови та літератури з Дніпропетровщини, яка руйнує стереотипи про сільську школу;
  • Лариса Романишин зі Львівщини, яка викладає хімію, фізику та біологію;
  • Ярослав Федько з міста Дніпро — учитель фізики з унікальним досвідом, який починав кар’єру як інженер медичного обладнання

 

 

Вчителі отримали грант від Talents for Ukraine у розмірі 200 000 гривень для кожного.

 

Global Teacher Prize — всесвітньо відома премія, яку часто називають Нобелівкою для вчителів. Премію заснував Санні Варкі, мільярдер та син шкільної вчительки: його вразило дослідження, яке вказало на дуже низький престиж вчительської професії. Тепер щороку найкращий вчитель отримує 1 мільйон доларів США та можливість вливати на освіту на усій планеті.

 

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів-агентів освітніх змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Global Teacher Prize Ukraine ініціювала у 2017 році ГС «Освіторія», щоб не тільки відзначити досягнення вчителів щодо своїх учнів та щодо суспільства, а й підкреслити важливість педагогів в Україні та долучити українських учителів до світової освітянської спільноти.

 

 Премію організує «Освіторія» за підтримки Міністерства освіти і науки України та інших партнерів, включаючи ЮНІСЕФ. Група 1+1 media є генеральним медіапартнером, а Київстар ТБ та Громадське радіо забезпечують інформаційну підтримку.

 

Як повідомлялося, у 2023 році до десятки найкращих вчителів світу за версією премії Global Teacher Prize вперше потрапив учасник з України.

 

 

Чільне зображення: Читомо

Фото: Global Teacher Prize Ukraine

Оригінал статті на Suspilne: Global Teacher Prize отримала вчителька укрмови й літератури, що руйнує стереотипи про сільську школу

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

Тараса Шевченка звільнили з посади заступника міністра культури та інформполітики

Кабінет Міністрів України звільнив Тараса Шевченка з посади заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції. Це сталося під час засідання 8 жовтн

У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

У Києві відбулося передвідкриття для професійної спільноти головної книгарні «КнигоЛенду» в столиці за адресою вулиця Жилянська 5/60, біля метро Олімпійська. Про це повідомила кореспонд

Роман Ребекки Кван «Жовтолика» екранізують

Компанія Lionsgate Television придбала права на екранізацію роману Ребекки Кван «Жовтолика» у форматі серіалу. Про це повідомляє американський розважальний тижневик Variety.
Режисеркою

У Польщі оцифрували перші львівські газети XVIII-XIX століть

Національний інститут імені Оссолінських у Вроцлаві «Оссолінеум» виклав у відкритий доступ скани кількох річників перших львівських газет 1776–1805 років. Про це йдеться на сайті Нижньо

Global Teacher Prize отримала вчителька укрмови й літератури, що руйнує стереотипи про сільську школу

У Міжнародний день учителя оголосили переможців щорічної премії для педагогів Global Teacher Prize Ukraine 2024. Про це повідомила ГС «Освіторія», організаторка премії.
Головною перемож

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"