Євген Пашковський. Відкрита Рука

Євген Пашковський. Відкрита Рука

Існує два принципи, на яких тримається Всесвіт: відкритості і закритості, віддачі і загребущості, віддання й поглинання. Відкритої руки і закритої руки. Від мітозу до колапсу сонцесистем один і той же процес. Правильна система перетворюється в неправильну, змінивши спрямунок.

Жертвенник у Храмі означав жертвенність. Так само як і жертвопринесення первенців добрих тварин: первинного, першосуттєвого в людині і Всесвіті. Принесення на олтар добра, добрих служінь, добрих діянь, добрих почуттів, користі Богу й людям. А загалом – Любові Бога. Суть вчення Бога – люби Бога і люби людей [Втор. 6:5, Матвія 22:37-40] – в цьому. Без цього – без принесення Користі – всяка віра пустий звук. Користь собі, під прикриттям служіння людям, уже перетворює її носія й таку систему в систему поглинання. Від клітинного до космічного рівня один і той же процес. Ця невситимість, це поглинання, найперш енергетичне, сиріч паразитизм, причина № 1 онкології. Але і в процесах суспільства, цивілізації, перетворення із жертовності в поглинальність породжує розпад. Як і в системі віддачі, так і в системі поглинання істотою, спільнотою, людством рухає радість того чи іншого: віддавати чи брати? випромінювати чи поглинати? творити чи красти створене? Красти ідеї, речі, час, матерію, Енергію або, використовуючи їх правильно, примножувати їх для життя цілого. Робити світ кращим з допомогою них. Від поділу клітин до життя сонцесистем і чорних дір одна і та ж послідовність. Або вона правильний провідник Енергії, з налаштунком на віддачу, правильний її трансформатор, або глибоко неправильний провідник, з налаштованістю на поглинання, неправильний, слабкий трансформатор, що сам себе спалює. І чим більше тягне, тим скоріше згорає. Кожна істота, спільнота, цивілізація розвивається за правильної провідності і гине, коли замикається на собі. Стає безплідним деревом, не приносить плодів Добра, деревом, яке всушує мимохідь Справедливість Бога [Матвія 21:19]. Все, що не приносить Користі Йому, буде вибракуване.

В цьому суть Першої Заповіді: пріорітет Бога над земним і плотським, Користь Богові [Вихід 20:2, 3]. Де не буде її, не буде структури. Все, що не приносить користі людям, покликане до таких справ, все, що бере собі, а не жертвує себе їм, так само вибраковується. Будь це істота, спільнота, людство, якщо з відкритої руки воно стає закритим, Бог зносить голови і всушує руки. Як і все Боже, це робиться великим масштабом. Кожна істота, цивілізація розвивається в режимі віддачі і гине в глитайстві. Кожна структура є дієвою за мінімуму матеріального і максимальній провідності. І стає бездіяльною за максимуму матеріального і мінімуму провідності. Надмір фізичної енергії утворює закритість з подальшим вибракуванням. Матеріалізація свідомості і залежність від матеріального – прямий шлях у небуття. Приймач сам собі обтинає Енергію Життя. Незрима робота Бога сприяє одному і припиняє інше.

Той Бог, якого люди собі намалювали – Любові й всепрощення, – неповний Бог. Обернена сторона Любові, плата за її використання, Справедливість. Якщо будь-яка енергокомпанія одрізає світло неплатникові, то невже Бог простіший? Бог одрізає Світло висі мільярдам закриторуких, щоб не наробили більшого Зла і горя від так наробленого. Все, що бере Світло, має платити. В цьому значення Світильника в Храмі – світити, творити Світлом нове. В цьому значення слів, як Сонце світить над злими й добрими, так і ви поступайте [Матвія 5:45]. Майте радість, задоволення, щастя у виконанні кожним свого обов’язку. В протилежному істота, система, людство отримує радість тільки від поглинання і задоволення тіла. З відкритої руки стає закритою і переходить у фазу розпаду. Паразитарна система — апріорі самознищення. Той, хто бере, краде в народу, не розуміє що краде в Бога. Сукупність таких клітин не розуміє, що знищує Тіло. Що ця онкологія знищиться з ним. Коли схильність брати переважає віддавати, пора сушити весла. Закон Справедливого ввімкнеться автоматично. Форма очищення не важлива, важливий результат. В різних історичних обставинах Закон здійснюється по-різному, але абсолютно неуникно. Привчені до соціально-економічного бачення історії бачать її оболонку. Історія є відображенням правильного й неправильного сприйняття й трансформації Чистого Бога. Кожен приймач Його або віддає, або гине в закриторукості. Або Богу й людям, або собі у могилу. Та й туди, як правило, не доносять. Релігія грошей – це прекрасна релігія, але в кінцевій фазі, коли всі їй служать, результат невтішний. Коли друга навичка стає масовою, могила масова гарантована. Не важлива форма, важливий результат.

Один цар Спарти взяв додому тарілку їжі. Після повернення з переможної війни й обіду з воїнами в сиситії, він хотів пригостити дружину. Проступок розглянули ефори, і він був позбавлений царства. За тарілку їжі. Спарта, за таких звичаїв, проіснувала століттями, набагато довше імперій і заможних царств. На початку правильна система, організм діє з відкритості. На початку Спарти Дельфійського оракула, спитали скільки їй існувати. Він відповів непрямо, не назвавши дати. Відповів їм так, мов ілюструючи сьогодення. Доблестю сьогодні є брати морями їжі. Хто де сидить, там і тягне. Ні скільки не думаючи про наслідки для цілого. Я знав одного, хто в перший день охоронцем у зоопарку поцупив зайця. “Ну ти хоча б не в перший день”, тільки й сказав йому директор. На другий день було можна. Хто де пригрівсь, там і цупить. Коли чеснотою стає брати, це четверта фаза розпаду. Коли Закон не кради [Вихід 20:15], не бери, не діє внутрішньо, розвал неуникний. І, як при кожній онкології, цілковито непомітний. Сама система, знаючи свою біду, при кожній зміні влади розігрує борню з корупцією. Всі розвальщики приходили на темі корупції. Нічого не робили, хоча немає нічого легшого від її поборення, – не бери сам, не давай іншим, – багато говорили і все пускали на самотік. «Не бери дарів, бо дари осліплюють очі мудрих» [Втор. 16:19]. Що тут складного? Вже цілу вічність борються з лихом, яке прибирається за секунду. Пів століття, щонайменше, я пам’ятаю цю боротьбу. В двох словах це – гнівити Бога. Накликаючи Гнів на голови всіх. І не тільки по цьому, а й по всіх інших параметрах. Гнів, що приходить по різному, але однаково неуникно. Гнів, що ні з ким не радиться, Гнів, що не питає днів, коли йому прийти, Гнів, що тільки прокидається, як Сила сил, могутніша космосу. Вірить хто чи не вірить в нього, Гнів – одна незборима реальність на гнівителів Бога. Розвальщики, лжеборці роками, десятиліттями сприяли ще більшому розвалу й спустошиву. Думали, що нагребуть і зароблять навіки, а заробили навіки проклятість. Гнів – на народи, планету, людство. Те, що викривлює і спотворює всі Богозакони, те, що думає, що все йому сходить з рук, виправляє одне – Гнів. Коли система онкології відходить разом з її носіями, обов’язково постає інша. Яка діє в режимі правильного мітозу. Так було і так буде. Бог, який стоїть за історією, робить все по Своїй подобі: дії на віддачу. Отримання радості від чесно виконаного служіння. Народження з Любові того, що не потребує плати. Система, людина, народ, діючи так, стає незборимою.

У ній струменіє Бог у незримому вигляді. В цьому суть Його Захисту. Все, що діє навпаки, з Богом пориває. Вітальність системи не в силі і не в економіці, а в правильній енергопровідності. І ця Енергія, – Сущий Бог, – в основі основ її існування, життєспроможності. Це запорука активності, довголіття, непереможності. Це Любов, віддача себе, без примісі его. Це значення того, що Кість Бога, Любов Бога, несокрушима [Числа 19:12, Іоана 19:33-36]. Все, що вкорочує собі віка, діє з протилежного.

Оракул був правий: Спарта гине, коли в ній розпалюється любов до багатства.

tyzhden.ua

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Євген Пашковський. Відкрита Рука

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

На Ковельщині з’явилися вулиці Петра Яцика та Євгена Маланюка

У межах деколонізації вулиці у Ковельській громаді отримали нові назви. Про це повідомили на сайті Ковельської міської ради.

Вулиця Брюллова була перейменована на честь Пе

Оголосили переможницю Німецької книжкової премії 2024 року

Під час Франкфуртського книжкового ярмарку оголосили лавреатку Німецької книжкової премії 2024 року, нею стала письменниця Мартіна Гефтер. Про це повідомили на сайті премії.
Письменницю

Тараса Шевченка звільнили з посади заступника міністра культури та інформполітики

Кабінет Міністрів України звільнив Тараса Шевченка з посади заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції. Це сталося під час засідання 8 жовтн

У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

У Києві відбулося передвідкриття для професійної спільноти головної книгарні «КнигоЛенду» в столиці за адресою вулиця Жилянська 5/60, біля метро Олімпійська. Про це повідомила кореспонд

У Польщі оцифрували перші львівські газети XVIII-XIX століть

Національний інститут імені Оссолінських у Вроцлаві «Оссолінеум» виклав у відкритий доступ скани кількох річників перших львівських газет 1776–1805 років. Про це йдеться на сайті Нижньо

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"