У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Журналістку з Мелітополя Ірину Левченко незаконно утримують в одній з катівень у місті. Про це повідомило медіа «Новини Приазовʼя».

За словами сестри журналістки Олени Руденко, Ірину двічі на день годують сухими пайками, виводять на прогулянки та до туалету. Про Олександра Левченка, чоловіка Ірини, інформації немає.

 

«Нам передали, що вона тримається, жива, перебуває на території Мелітополя, вони її не вивезли. Більше нічого неможливо дізнатися, питати немає в кого. Передають, що Ірина жива, а от про Сашка взагалі ми нічого не знаємо, чи живий, чи вже ні. Бо хворів останнім часом», — розповіла вона.

 

Окупанти за понад рік так і не підтвердили того, що ув’язнене подружжя Левченків перебуває в них, тому в Україні вони мають статус безвісти зниклих.

 

«Нічого ми не знаємо. Дізнаємось, напевно, коли або їх відпустять, або буде перемога, або ще щось. Поганого не хочеться думати, бо ніде в реєстрах полонених їх немає. Приїхати на ту територію зараз взагалі неможливо, від слова зовсім. Туди зі ста людей можуть приїхати тільки двоє. Одразу можна потрапити теж за ґрати. Ніхто там розбиратися не буде», — каже Олена Руденко.

 

6 травня 2023 року окупанти викрали подружжя Левченків просто на вулиці. Спочатку їх тримали в приміщенні на вулиці Чернишевського, де розташовувались окупаційні правоохоронні органи. Потім Ірину кудись перевели, а Олександра залишили там.

 

З 1981 року Ірина Левченко працювала журналісткою в місцевих заводських виданнях, мелітопольській районній газеті «Новий день» і була кореспонденткою обласних і всеукраїнських друкованих медіа. Олександр Левченко працював на мелітопольському заводі тракторних гідроагрегатів та моторному заводі.

 

Як повідомлялося, у 2022 році в Мелітополі російські окупаційні війська викрали 75-річного батька журналістки та директорки сайту «Ріа-Мелітополь» Світлани Залізецької. Тоді ж російські окупанти викрали 4 журналістів медіа «Местные Вести – Мелитополь».

 

Чільне фото: Центр журналістських розслідувань

Оригінал статті на Suspilne: У Мелітополі росіяни незаконно утримують журналістку Ірину Левченко

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

УІК: У 2025 році інститут потребуватиме понад 1,4 млрд грн

Потреба Українського інституту книги у фінансуванні на 2025 рік становить 1 442 мільйони гривень. Про це повідомили під час презентації «Державна підтримка книжкової галузі: виклики 202

У серпні рф продовжила вбивати журналістів при виконанні редакційних завдань

У серпні Інститут масової інформації зафіксував в Україні 28 випадків порушення свободи слова, серед них 19 російських злочинів. Про це свідчать дані щомісячного моніторингу ІМІ «Бароме

Люба-Параскевія СТРИНАДЮК. Роди неоднакі

Єв падати з сил, голодніти, облизував губи, солоні, впрілі, шукав очима коритця на полонині з водицею свіжою, холодною, головички, б’ючої з-під землі, дзюркотливої. Розстелив кожух єрований, приліг обік

Боротьба за свободу, маркери нації і поліські болота: новий український нон-фікшн

З нагоди Національного тижня читання нон-фікшну, ініційованого Українським інститутом книги, зібрали дуже різні новинки від українських авторів. Літературознавство, осмислення війни, пі

Більшість читачів книжок у Megogo — чоловіки

33,93% власників акаунтів медіасервісу Megogo читають книжки щодня. Про це йдеться в дослідженні читацьких звичок користувачів Megogo «Книжки в епоху стрімінгів».
Megogo опитало майже 6

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"