У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

У Києві відбулося передвідкриття для професійної спільноти головної книгарні «КнигоЛенду» в столиці за адресою вулиця Жилянська 5/60, біля метро Олімпійська. Про це повідомила кореспондентка Читомо.

Новий магазин є 13-ю книгарнею мережі у Києві. Усього «КнигоЛенд» об’єднує 39 книгарень по всій Україні та інтернет-магазин. У книгарні на Жилянській доступні понад 60 тисяч книжок і 17 тисяч найменувань від українських видавництв, включно як з великими, так і нішевими видавцями.

 

Директор «КнигоЛенду» Ігор Зарудко провів презентацію й розповів про результати й плани мережі.

 

«Ми намагалися обов’язково працювати з нішевими видавництвами, адже їхня література менша за обсягом, але все одно затребувана», — зазначив Зарудко.

 

 

За його словами, книгарня стала головним осередком для мережі в столиці, що об’єднує всі інші київські точки продажу: «Ця книгарня зосереджує на собі 12 інших книгарень Києва, і всі вони сходяться сюди як до голови мережі. Це дозволяє нам краще класифікувати асортимент і робити замовлення».

 

Мережа «КнигоЛенд» продовжує активно розширюватися. У планах на 2025 рік — відкриття 26 нових книгарень, запуск мобільного застосунку з можливістю підписки, міжнародна доставка книг, а також створення кав’ярень і барів у нових книгарнях.

 

Зарудко наголосив на важливості соціально значущих тем у культурній програмі книгарні: «Ми дуже хочемо не відпускати тему війни. Це важливо, особливо коли війна відбувається поруч. Можливо, варто розвивати тему психологічної допомоги для військових, бо в Україні вона майже відсутня». Він також додав, що книгарня планує міксувати різні культурні події: «На наше офіційне відкриття ми запросили співаків, а для майбутніх презентацій книжок хочемо залучати людей з театру — це дозволить обмінюватися аудиторіями».

 

 

Нова книгарня розрахована на 150 відвідувачів, із них 90 сидячих місць. Простір має бар і кав’ярню, велику дитячу зону, а також окремі тематичні зони для різних жанрів літератури: дитячі книжки, комікси, художня література, нон-фікшн та настільні ігри.

 

«Ми намагалися звернути увагу на кожен жанр в окремому просторі. Дитячі книжки, комікси та young adult мають свої зони, а нонфікшн ми розмістили біля кав’ярні, адже це література для людей із швидким темпом життя», — зазначив Зарудко.

 

Офіційне відкриття книгарні для широкої публіки заплановано на 12-13 жовтня, де відбудуться зустрічі з відомими діячами культури, майстер-класи та розваги для дітей. Протягом жовтня планується проведення восьми заходів, у тому числі подій на тему війни та психологічної підтримки військових.

 

Як повідомлялося, у 2024 році нові книгарні «КнигоЛенду» відкрилися в Ужгороді й Самборі. У 2023 — у Харкові, а у 2022 — в Івано-Франківську.

 

Оригінал статті на Suspilne: У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

Тараса Шевченка звільнили з посади заступника міністра культури та інформполітики

Кабінет Міністрів України звільнив Тараса Шевченка з посади заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції. Це сталося під час засідання 8 жовтн

У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

У Києві відбулося передвідкриття для професійної спільноти головної книгарні «КнигоЛенду» в столиці за адресою вулиця Жилянська 5/60, біля метро Олімпійська. Про це повідомила кореспонд

Роман Ребекки Кван «Жовтолика» екранізують

Компанія Lionsgate Television придбала права на екранізацію роману Ребекки Кван «Жовтолика» у форматі серіалу. Про це повідомляє американський розважальний тижневик Variety.
Режисеркою

У Польщі оцифрували перші львівські газети XVIII-XIX століть

Національний інститут імені Оссолінських у Вроцлаві «Оссолінеум» виклав у відкритий доступ скани кількох річників перших львівських газет 1776–1805 років. Про це йдеться на сайті Нижньо

Global Teacher Prize отримала вчителька укрмови й літератури, що руйнує стереотипи про сільську школу

У Міжнародний день учителя оголосили переможців щорічної премії для педагогів Global Teacher Prize Ukraine 2024. Про це повідомила ГС «Освіторія», організаторка премії.
Головною перемож

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"