Тараса Шевченка звільнили з посади заступника міністра культури та інформполітики

Тараса Шевченка звільнили з посади заступника міністра культури та інформполітики

Кабінет Міністрів України звільнив Тараса Шевченка з посади заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції. Це сталося під час засідання 8 жовтня,  повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму телеграм-каналі.

«Звільнено Шевченка Тараса Сергійовича з посади заступника Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції», – йдеться у повідомленні.

 

Тарас Шевченко обіймав посаду заступника Міністра культури та інформаційної політики України у 2020-2022 роках. З 28 червня 2022 року – заступник Міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції. 

 

Крім того, Шевченко був одним з творців громадської організації, яка працює у сферах права, медіа, громадянської освіти та підтримки громадських організацій і рухів «Центр демократії та верховенства права» та багато років її очолював. Шевченко також викладав право в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. 

 

Також він є засновником/співзасновником Реанімаційного Пакету Реформ, Незалежної медійної ради, Руху Чесно, Кампанії «Чесно. Фільтруй суд!», Кампанії за безпечні дороги, Руху Стоп Цензурі, громадського ресторану URBAN Space 500, 80% прибутку якого йде на проєкти з розвитку Києва.

 

З 2020 року, до призначення заступником Міністра культури та інформаційної політики, був головою Незалежної медійної ради. 

 

Як експерт Ради Європи та ОБСЄ Тарас Шевченко брав участь у освітніх проєктах у країнах Центральної Азії – Таджикистані, Казахстані, Туркменістані та Киргизстані. З 2019 року є членом Ради з питань свободи слова та захисту журналістів — консультативно-дорадчого органу при президентові України.

 

Також Кабмін ухвалив рішення про призначення нового держсекретаря Міністерства культури та стратегічних комунікацій. Ним став Олег Куроченко. 

 

У 2017 році Куроченко працював у «Укрспецекспорт», українській державній компанії, яка здійснює експорт та імпорт продукції, послуг військового та подвійного призначення, спочатку заступником керівника служби, потім головним спеціалістом. 

 

У 2018 році Куроченко був кандидатом на посаду другого секретаря Посольства України в Королівстві Бельгія, а у 2022 та 2023 роках обіймав посаду начальника відділу військово-технічного співробітництва та експортного контролю департаменту міжнародної безпеки та начальника відділу оборонної підтримки та розвитку оборонної промисловості департаменту міжнародної безпеки та військово-технічного співробітництва МЗС України.

 

Як повідомлялося, у вересні новим міністром культури став Микола Точицький.

 

Чільне фото: сайт Мінкульту

Оригінал статті на Suspilne: Тараса Шевченка звільнили з посади заступника міністра культури та інформполітики

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

Тараса Шевченка звільнили з посади заступника міністра культури та інформполітики

Кабінет Міністрів України звільнив Тараса Шевченка з посади заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції. Це сталося під час засідання 8 жовтн

У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

У Києві відбулося передвідкриття для професійної спільноти головної книгарні «КнигоЛенду» в столиці за адресою вулиця Жилянська 5/60, біля метро Олімпійська. Про це повідомила кореспонд

Роман Ребекки Кван «Жовтолика» екранізують

Компанія Lionsgate Television придбала права на екранізацію роману Ребекки Кван «Жовтолика» у форматі серіалу. Про це повідомляє американський розважальний тижневик Variety.
Режисеркою

У Польщі оцифрували перші львівські газети XVIII-XIX століть

Національний інститут імені Оссолінських у Вроцлаві «Оссолінеум» виклав у відкритий доступ скани кількох річників перших львівських газет 1776–1805 років. Про це йдеться на сайті Нижньо

Global Teacher Prize отримала вчителька укрмови й літератури, що руйнує стереотипи про сільську школу

У Міжнародний день учителя оголосили переможців щорічної премії для педагогів Global Teacher Prize Ukraine 2024. Про це повідомила ГС «Освіторія», організаторка премії.
Головною перемож

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"