Помер британський журналіст Девід Ноулз, який створив подкаст про Україну

Помер британський журналіст Девід Ноулз, який створив подкаст про Україну

У віці 32 роки помер журналіст британської газети The Telegraph Девід Ноулз, який створив щоденний подкаст «Ukraine: The Latest». Про це повідомили на сайті видання. 

Він пішов з життя 8 вересня в Гібралтарі, ймовірно, від серцевого нападу. 

 

Ноулз почав працювати в Telegraph 2020 року як заступник голови відділу соціальних мереж, а згодом сам очолив цей відділ.

 

З початком повномасштабної війни в Україні у 2022 році він запустив щоденний подкаст про війну росії проти України «Ukraine: The Latest», який досі виходить в ефір, і був його ведучим.

 

Спершу Ноулз запустив «Ukraine: The Latest» як простір у твіттері (Х), а згодом проєкт переріс у повноцінний подкаст. На сьогодні його кількість завантажень досягла майже 100 мільйонів.

 

Цього року подкаст Ноулза виграв премію Publisher Podcast Awards у номінації «Найкращий новинний подкаст». 

 

«Девід мав потужну відданість журналістиці. Моментом його найбільшої гордості в житті стала відмова від посади менеджера й повернення на посаду зі словом “журналіст” у назві, й він був повністю занурений в історію повномасштабного вторгнення в Україну і його наслідків для людей», — розповів батько журналіста Пітер Ноулз.

 

За словами його батька, журналіст неодноразово приїздив до України зі своїм обладнанням, де особисто збирав історії боротьби й стійкості українців і додавав їх у спеціальні випуски, де розповідалось, як війна руйнує життя звичайних людей.

 

Торік він разом з командою подкасту гастролював у США, де живе значна частина його авдиторії.

 

Нещодавно Ноулза і його команду запрошували виступити з доповіддю про війну в Україні в посольстві США в Лондоні, на фестивалі Chalke History Festival і на Дні збройних сил у Скарборо.

 

PEN Ukraine у дописі на своїй фейсбук-сторінці написали, що Девіда Ноулза і їхню команду повʼязували не лише спільні цінності й мета — доносити правду світові про злочини росіян в Україні, — а і щира дружба. 

 

«Нам невимовно боляче від думки про те, що Девід більше не повідомить, що прямує до Києва і чекає на зустріч, не переступить поріг нашого офісу та не напише “Hey just wanted to say – hope you’re doing well today”. Ми висловлюємо щирі співчуття усім, хто знав та любив Девіда. Ми розділяємо біль цієї великої втрати», — йдеться у дописі.

 

Як повідомлялося, 30 червня 2024 року у віці 99 років з життя пішов Микола Ворон, який понад півстоліття очолював бібліотеку й архів при Українському культурному центрі Св. Володимира у Канаді. 30 липня 2024 року у віці 68 років пішов з життя британський воєнний кореспондент Кім Сенгупта. 

 

 

Чільне фото: The Telegraph

Оригінал статті на Suspilne: Помер британський журналіст Девід Ноулз, який створив подкаст про Україну

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

До Бердичева приїздить славетний письменник Мирослав Дочинець

Один із найпопулярніших сучасних письменників України Мирослав Дочинець планує завітати до Бердичева. Вже найближчого понеділка, 16 вересня, гостинні стіни публічної бібліотеки та молодіжного простору «

У проєкт бюджету-2025 заклали у 2,5 рази менше коштів на УІК, ніж цьогоріч

У 2025 році на діяльність Українського інституту книги (УІК) в проєкті державного бюджету виділили 178 млн 548 тис. грн. Проєкт закону про державний бюджет України оприлюднили на сайті

Пішов з життя фолькльорист і мистецтвознавець Микола Мушинка

Пішов із життя один із найвідоміших дослідників українського фольклору Микола Мушинка. Про це повідомили на фейсбук-сторінці медіа «Локальна історія».
Праці науковця присвячені дослідже

У Вінниці започаткують програму розвитку місцевого книговидання

У Вінниці планують запустити програму підтримки книговидання про місто та його видатних особистостей. Про це Читомо повідомили у департаменті маркетингу міста та туризму Вінницької місь

У Британії видадуть книжку про українське мистецтво і антиколоніалізм

У листопаді 2024 року видавництво Routledge планує випустити книжку «Мистецтво в Україні між конструюванням ідентичності та антиколоніальним спротивом». Про це повідомила редакторка вид

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"