Оголошено конкурс на здобуття літературної премії імені Михайла Масла

Оголошено конкурс на здобуття літературної премії імені Михайла Масла

Із 1 вересня 2024 року оголошено конкурс на літературну премію, встановлену Шрамківською територіальною громадою (Черкащина) на пошану Михайла Масла (1918-1984), талановитого поета і вчителя з цих країв, члена Спілки письменників України, автора десяти поетичних збірок, очевидною художньою домінантою в яких стало мистецьке зображення сільського світу, краси природи, багатства рідної землі, невтомності й житейської мудрості селянина-хлібороба.

Премія встановлена за підтримки Черкаської обласної організації НСПУ для заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, до створення високохудожніх поетичних і прозових творів про українське село, красу рідної природи (пейзажна та натурфілософська лірика) та працю на українській землі.

Премія присуджується у двох номінаціях:

1) за кращий художній твір молодого автора (віком до 35 років), зміст якого відповідає вказаним тематичним вимогам;

2) за кращий художній твір, зміст якого відповідає вказаним тематичним вимогам.

Грошовий еквівалент Премії встановлюється в розмірі 10.000 (десять тисяч) гривень у кожній номінації.

Конкурс на здобуття премії оголошується щорічно 1 вересня. Прийом робіт на конкурс закінчується 1 грудня. Із 1 грудня до 1 січня  проводиться громадське обговорення творів, поданих на конкурс. Хід конкурсу та його підсумки висвітлюються в засобах масової інформації.

До участі в конкурсі допускаються книги чи прирівняні до них публікації в літературних часописах, надруковані протягом останніх 3-х років, не відзначені іншими преміями, але з числа тих, які здобули високу оцінку літературної критики, громадськості, широкого кола читачів. Мова творів – українська.

Право висунення творів на здобуття премії мають колективи творчих спілок і товариств, мистецьких, навчально-наукових, культурно-просвітницьких установ і закладів (при цьому додається відповідний протокол). Кожна з організацій може представити на здобуття премії один або декілька творів одного автора. Посмертно і повторно премія не присуджується.

Організація, яка висуває кандидатуру на здобуття премії, подає до конкурсної комісії (за адресою: с. Шрамківка Золотоніського р-ну Черкаської обл., вул. Незалежності, 16, e-mail: rada-shr@ukr.net) такі документи:

– офіційне подання з формулюванням позиції та її короткою мотивацією;

– п’ять примірників представленого твору чи творів, які згодом будуть передані до бібліотек Черкащини;

– рецензії та відгуки, опубліковані в пресі (за наявності);

– творча характеристика на автора-претендента;

– протокол засідання установи чи організації, яка висуває кандидатуру.

Конкурсна комісія

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

Оригінал статті на НСПУ: Оголошено конкурс на здобуття літературної премії імені Михайла Масла

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

На Ковельщині з’явилися вулиці Петра Яцика та Євгена Маланюка

У межах деколонізації вулиці у Ковельській громаді отримали нові назви. Про це повідомили на сайті Ковельської міської ради.

Вулиця Брюллова була перейменована на честь Пе

Оголосили переможницю Німецької книжкової премії 2024 року

Під час Франкфуртського книжкового ярмарку оголосили лавреатку Німецької книжкової премії 2024 року, нею стала письменниця Мартіна Гефтер. Про це повідомили на сайті премії.
Письменницю

Тараса Шевченка звільнили з посади заступника міністра культури та інформполітики

Кабінет Міністрів України звільнив Тараса Шевченка з посади заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції. Це сталося під час засідання 8 жовтн

У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

У Києві відбулося передвідкриття для професійної спільноти головної книгарні «КнигоЛенду» в столиці за адресою вулиця Жилянська 5/60, біля метро Олімпійська. Про це повідомила кореспонд

У Польщі оцифрували перші львівські газети XVIII-XIX століть

Національний інститут імені Оссолінських у Вроцлаві «Оссолінеум» виклав у відкритий доступ скани кількох річників перших львівських газет 1776–1805 років. Про це йдеться на сайті Нижньо

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"