В Україні заснували нове ветеранське видавництво «Майстерня історій “Мрієлов”»

В Україні заснували нове ветеранське видавництво «Майстерня історій “Мрієлов”»

У Львові створили видавництво «Майстерня історій “Мрієлов”», засновниками якого стали Андрій та Наталія Каспшишаки. Про це Читомо повідомили у видавництві.

«Писати історії ми мріяли змалку. Лиш тільки для того, аби зрозуміти це, потрібно було, аби у двері постукала війна. Ми ветеранське видавництво, однак розповідаємо не про війну, а про магію», — повідомили засновники.

 

Місія видавництва — сіяти зерна майбутнього суспільства через історії, котрі вони розповідатимуть у своїх книжках. «Мрієлов» обирає ті історії, котрі здатні надихати.

 

Цільова авдиторія видавництва — діти й ті, хто вірить у магію й добро. Планують видавати здебільшого фентезі, фантастику та книжки для дітей. Самі ж засновники свій основний жанр називають  магічними історіями. «Це може бути будь-яка історія: любовний роман чи загадковий детектив, але тільки в тому випадку, якщо там є якісь магічні події. Водночас найбільш цікавим жанром для нас є фентезі, а особливо, якщо там є мотиви української міфології. Ми вже запланували 3 книжки в цьому напрямку на наступний рік. Окрім того, у нас у планах уже є декілька казок для найменших. Для цього жанру нам важливо, аби казка була не просто казкою, а вчила чогось корисного та розвивала дитину», — розповів співзасновник видавництва Андрій Каспшишак у коментарі Читомо.

 

У видавництві вже є план на 5 видань, а 30 рукописів чекають розгляду. «Ми завжди відкриті до нових рукописів, а в близькому майбутньому плануємо запустити й свою магічну школу для письменників», — зазначають у «Мрієлові».

 

До кожного видання готуватимуть особливу промоційну кампанію: анімовані тизери, рілси тощо.

 

Наразі на сайті видавництва вже можна замовити першу книжку — епічне фентезі за мотивами української міфології «Легенда про Вільних», автором якої є ветеран російсько-української війни Андрій Каспшишак.

 

«Видавництво стало справою нашого з дружиною життя після мого повернення з фронту. Ми віримо, що це переросте у щось велике. Це історія не просто про бізнес чи самозайнятість, а про щось значно більше», — розповів він.

 

Як повідомлялося, нещодавно створили нове видавництво Stretovych, засновниками якого стало подружжя Світлани та Дмитра Стретовичів. В Україні також відкрили нове видавництво «Уроборос».

 

Чільне фото: сайт видавництва

Оригінал статті на Suspilne: В Україні заснували нове ветеранське видавництво «Майстерня історій “Мрієлов”»

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

Українсько-єврейська премія «Зустріч»-2024 оголосила переможця

Премія «Зустріч: Українсько-єврейська літературна премія» 2024 року оголосила переможця 2024 року. Оголошення відбулося під час пресконференції, що транслювалася на YouTube-каналі Ukrin

УКФ назвав кандидаток на посаду виконавчої директорки

Наглядова рада Українського культурного фонду назвала імена чотирьох кандидаток на посаду виконавчої директорки установи. Про це повідомили на офіційному сайті установи. 
Конкурсний доб

Оголосили лавреатку премії імені Василя Стуса за 2024 рік

Премію імені Василя Стуса-2024 отримала директорка Харківського літературного музею Тетяна Пилипчук. Про це повідомили під час церемонії нагородження у Києві, передає кореспондент Читом

Помер британський журналіст Девід Ноулз, який створив подкаст про Україну

У віці 32 роки помер журналіст британської газети The Telegraph Девід Ноулз, який створив щоденний подкаст «Ukraine: The Latest». Про це повідомили на сайті видання. 
Він пішов з життя

У підручнику з української мови 2024 року надрукували мапу України без Криму — Оновлено

У підручнику з української мови для 7 класу авторства філологині Анастасії Онатій й історика Тараса Ткачука надрукували стокову піктограму у формі мапи України без тимчасово окупованого

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"