Видавництво «Фабула» розповіло, нащо хоче видати книжку Крістофера Міллера

Видавництво «Фабула» розповіло, нащо хоче видати книжку Крістофера Міллера

Видавництво «Фабула» планує видати книжку американського журналіста Крістофера Міллера про Україну «До нас прийшла війна: життя та смерть в Україні»  (The War Came to Us: Life and Death in Ukraine). Про це воно повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

«Коли я хочу знати, що відбувається в Україні, я передусім звертаюся до репортажів Кріса Міллера. Незалежно від того, ідеться про останню інформацію з передової лінії війни Росії проти України, глибокий аналіз політичних маневрів у Києві чи розуміння, що думає про поточні події середньостати­стичний українець, Міллер завжди в курсі. Тепер у своїй захопливій книжці “До нас прийшла війна” цей видатний експерт із регіону висвітлює нам останні 12 років, розповідаючи про історію, культуру та контекст, аби допомогти зрозуміти, де перебуває Україна», — цитують в анотації слова Марі Йованович, колишньої посолки США в Україні.

 

 

У відповідь на нагадування читачів про те, що Крістофер Міллер називав Азов «полком з неонацистськими поглядами» видавництво заявило, що «Крістофер … оприлюднює докази воєнних злочинів росії, показує світу реалії війни, публікує ексклюзивні матеріали про політику США щодо України. Він є журналістом, який виявив точне місце, звідки була запущена російська ракета “Бук”, яка збила рейс MH17 Малайзійських авіаліній у 2014 році. Міжнародний суд у Гаазі використав його репортажі та фотографії, щоб засудити російських військових та усіх причетних за вчинення цього злочину».

 

У «Фабулі» переконані, що книжка The War Came To Us: Life and Death in Ukraine була написана Крістофером Міллером для західного читача, щоб в деталях розповісти про війну в Україні, а перекласти і видати її в Україні вирішили для того, щоб дати змогу усім зацікавленим ознайомитись з тим, як наша реальність висвітлюється в світі.

 

«Ми не поділяємо та засуджуємо статті та дописи Крістофера Міллера щодо бригади “Азов”. Вважаємо, що з моменту офіційного зняття Держдепартаментом США будь-яких заборон на постачання американського озброєння для бригади “Азов” ця тема є повністю вичерпаною. Ніхто у світі вже не сумнівається, що репутація Азову є бездоганною, а воїни — справжніми Героями», — написали у видавництві.

 

У коментарях до допису численні представники української літературної галузі закликають відкликати цей анонс.

 

Крістофер Міллер – колишній кореспондент Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода. Понад 10 років працював у Києві, висвітлював події в Україні й інших пострадянських державах. Із 2020 року – кореспондент видання BuzzFeed News.

 

Журналіст часто з’являється в головних американських телевізійних програмах новин, зокрема на CNN і MSNBC. Він також регулярно виступає в подкастах і радіопрограмах на BBC, NPR, CBC, Crooked Media тощо.

 

Його матеріали публікували в Politico Europe, Times, The Guardian, Atlantic, CNN, Vice News, Telegraph, Independent, Outline та Global Post. А висвітлення анексії Криму росією у 2014 році отримав Missouri Honor Medal за видатні заслуги в журналістиці.

 

У своїх матеріалах на Радіо Свободі Міллер писав про політику в Україні, зокрема про Володимира Зеленського та полк «Азов». Зокрема в одному з матеріалів журналіст написав так: «Український войовничий ультраправий “Азовський рух” і його різноманітні складові використовують соцмережу “Фейсбук” для просування своїх антидемократичних, ультранаціоналістичних послань і залучення нових членів від часу свого виникнення на початку війни проти підтриманих росією сепаратистів п’ять років тому».

 

В інших своїх матеріалах він теж називав Азов «полком з неонацистськими поглядами». 

 

Ще в одній зі своїх статей ‘Banderite’ Rebrand: Ukrainian Police Declare Admiration For Nazi Collaborators To Make A Point Міллер написав: «Степан Бандера, герой багатьох українців, чия Організація Українських Націоналістів (ОУН) та її військова ланка, Українська Повстанська Армія (УПА), воювали як з радянськими, так і з нацистськими силами під час Другої світової війни, але також звинувачується у здійсненні вбивчих кампаній проти поляків та євреїв».

 

Цю ж книжку у 2023 році видало видавництво Bloomsbury.

 

Нагадаємо, у 2022 році Національна спілка журналістів України звернулася до видання The Washington Post з приводу публікації «Російська війна в Україні активізує екстремістів у всьому світі» через висвітлення у ньому полку «Азов» як екстремістської організації.

 

Чільне фото: BuzzFeed News

Оригінал статті на Suspilne: Видавництво «Фабула» розповіло, нащо хоче видати книжку Крістофера Міллера

Додати коментар

Перед доданням нового коментаря впевніться будь ласка що він конструктивний і не ображає почуттів та гідності осіб, яким він призначений.

Ім'я*
Email* (не буде опублікований)
*
* - поля обов'язкові для заповнення

Блог

На Ковельщині з’явилися вулиці Петра Яцика та Євгена Маланюка

У межах деколонізації вулиці у Ковельській громаді отримали нові назви. Про це повідомили на сайті Ковельської міської ради.

Вулиця Брюллова була перейменована на честь Пе

Оголосили переможницю Німецької книжкової премії 2024 року

Під час Франкфуртського книжкового ярмарку оголосили лавреатку Німецької книжкової премії 2024 року, нею стала письменниця Мартіна Гефтер. Про це повідомили на сайті премії.
Письменницю

Тараса Шевченка звільнили з посади заступника міністра культури та інформполітики

Кабінет Міністрів України звільнив Тараса Шевченка з посади заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції. Це сталося під час засідання 8 жовтн

У Києві запрацювала головна книгарня «КнигоЛенду»

У Києві відбулося передвідкриття для професійної спільноти головної книгарні «КнигоЛенду» в столиці за адресою вулиця Жилянська 5/60, біля метро Олімпійська. Про це повідомила кореспонд

У Польщі оцифрували перші львівські газети XVIII-XIX століть

Національний інститут імені Оссолінських у Вроцлаві «Оссолінеум» виклав у відкритий доступ скани кількох річників перших львівських газет 1776–1805 років. Про це йдеться на сайті Нижньо

Перейти до блогу

Нові автори

Микита Рижих

Переможець міжнародного конкурсу “Мистецтво проти наркотиків”, конкурсів “Витоки”, “Шодуарівська Альтанка”, бронзовий призер фестивалю “Каштановий будинок”, лауреат літературного конкурсу ім. Тютюнника, VIII конкурсу VivArt, друге місце VІІІ конкурсу української поезії та пісні ім. Марини Брацило. Номінант на Pushcart Prize, фіналіст конкурсу “Кримський інжир”.

Роксолана Жаркова

Роксолана Жаркова – українська письменниця, есеїстка, літературознавиця, кандидатка філологічних наук. Феміністка, дослідниця жіночого письма. Випускниця філологічного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка. Учасниця, фіналістка і переможниця багатьох всеукраїнських та міжнародних літературно-мистецьких конкурсів. Лауреатка кількох літературних премій. Авторка поетичних збірок «СлухаТИ – море: просто собі вір[ші]» (2015), «Руками-словами» (2017), «Всі мої птахи» (2019), книги новел і […]

Ольга Калуга Кількість робіт: 4 Андріана Муха Кількість робіт: 1 Олександр Забродський

Мої ресурси: Instagram Telegram Patreon Twitter Youtube Facebook

Перейти до "Нові автори"